Evocare Doina Păuleanu

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii MNAR organizează joi, 9.09.2021, ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă o evocare a celei care a fost excepționalul istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020). 

Autoare a unor expoziții de importanță națională și al unor lucrări esențiale de istoria artei focalizate asupra modernității în arta românească, Doina Păuleanu pregătea, înainte de tragica sa dispariție sa, un volum monografic dedicat sculptorului Oscar Han. Albumul a apărut postum, în primăvara acestui an.
Această amplă lucrare va fi prezentată în contextul expoziției „Oscar Han (1891–1976)”. Deschisă la Muzeul Colecțiilor de Artă, expoziția cuprinde și lucrări împrumutate de la Muzeul de Artă Constanța. Invitații, personalități din lumea muzeală, a artelor plastice și colaboratori apropiați vor evoca personalitatea celei prematur dispărute. Va fi vizionat un film documentar care îi este dedicat, realizat prin programul Catena pentru artă.

La eveniment vor fi prezenți domnul Andrei Pleșu, doamna Anca Vlad, președinta Asociației Prietenii Muzeului Național de Artă al României, domnul Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Național al Tăranului Român și domnul Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, alături de artiști care au colaborat cu Doina Păuleanu de-a lungul timpului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Calea Victoriei 111 și participarea se va face cu purtarea obligatorie a măștii pe toată durata acestuia.

În fotografie: Doina Păuleanu la deschiderea expoziției „Pictura românească din colecția Fundației Bonte”, Muzeul Colecțiilor de Artă, 2017

Sprijină MNAR, distribuie pe social media:
fb-share-icon