Expozitia Lemn Aur Lumina a familiei Maitec

Doua generatii de artisti din aceeasi familie, trei limbaje plastice diferite – pictura, sculptura, fotografie – sunt reunite in impresionanta expozitie “Lemn Aur Lumina” a familiei Maitec – Ovidiu si Sultana Maitec, intr-un dialog vizual inedit cu Stephane si Dana Maitec.

Expozitia “Lemn Aur Lumina” a familiei Maitec este deschisa la Muzeul National de Arta al Romaniei, la parterul Galeriei Nationale, in perioada 31 octombrie 2019 – 30 ianuarie 2020.

Daca Ovidiu Maitec (1925-2007) si Sultana Maitec (1928-2016) sunt astazi, doua repere incontestabile de care se leaga evolutia sculpturii si picturii romanesti de dupa 1950, expozitia “Lemn Aur Lumina” propune o perspectiva contemporana asupra creatiei lor, in dialog cu un nou limbaj artistic: fotografia. Stephane Maitec, fiul celor doi artisti, lucreaza, din 2002, alaturi de Dana Maitec: un duo care si-a construit o impresionanta cariera internationala in fotografia artistica. In aceasta expozitie, cei doi propun insa un experiment vizual spectaculos in noua lor serie de lucrari, Reflections, care aduce impreuna, printr-un fascinant joc de reflexii, fotografia, sculptura si pictura, rezultatul fiind nou gen artistic fluid, ce prezinta o noua abordare a luminii.

Peste 70 de sculpturi de Ovidiu Maitec (1925-2007) si peste 50 de picturi de Sultana Maitec (1928-2016) formeaza in oglinda, nucleul expozitiei, iar Stephane si Dana Maitec prezinta in premiera in Romania, peste 50 de lucrari si instalatii interactive din seria Reflections.

Sprijină MNAR, distribuie pe social media:
fb-share-icon