Bal la Palat…

Nu e greu să ne-o imaginăm pe Regina Maria amfitrioană a seratelor, balurilor și dineurilor din Sufrageria Regală. Invitații, onorați de gazdă, discută însuflețit, admiră interiorul somptuos, valsează cu pricepere ori… mai timid. Discrete clinchete de pahare se aud pe acorduri de vioară, într-o atmosferă în care eleganța, arta, rafinamentul sunt atât de firești. Le regăsim și astăzi, pășind în aceleași încăperi încărcate de istorie și valoroase „suveniruri” din timpuri trecute, fiecare cu propria poveste pe care așteaptă să ne-o spună, să ni se arate.
 
Inspirați de mecenatul artistic al Reginei Maria, ne propunem să parcurgem acest drum al susținerii patrimoniului și activității Muzeului Național de Artă al României, găzduit de fostul Palat Regal în care atâția făuritori de artă și istorie au găsit sprijin. Dincolo de misiunea sa de conservator și păstrător al patrimoniului național, Muzeul Național de Artă este promotor al acestuia, aducând publicul mai aproape de propria lui memorie și identitate. Credem cu tărie în importanța accesului nemijlocit la cultură, în rolul ei indispensabil în educație. În spiritul acestor valori, eforturile Asociației „Prietenii Muzeului Național al României” se îndreaptă spre proiectul deschiderii Galeriei de Arte Decorative ale muzeului, deținător al unui remarcabil patrimoniu de obiecte de artă decorativă care așteaptă să fie scoase la lumină și expuse publicului. În acest scop, continuăm în bună tradiție organizarea „Balului la Palat” în cadrul căruia ne propunem să strângem fonduri pentru sprijinirea acestui proiect.
 
Anul acesta evenimentul va avea loc în data de 3 octombrie, în aceeași ambianță aleasă regăsită în Sufrageria Regală a fostului Palat ce găzduiește Muzeul Național de Artă al României. Ne mândrim și suntem onorați de prezența invitatei noastre speciale, soprana Valentinei Naforniță, a cărei participare vine la o zi după premiera piesei „Visul unei nopți de vară” pe care o va avea la Opera din Viena.
 
Asociația „Prietenii Muzeului Național de Artă al României” vă invită, așadar, să vă alăturați nobilei cauze de susținere a celui mai important muzeu din țară. Pentru detalii legate de participare și pachete de sponsorizare, nu ezitați să ne contactați.
 
Din Prietenie pentru Artă,
Prietenii MNAR
Sprijină MNAR, distribuie pe social media:
fb-share-icon