Constantin Daniel Rosenthal. Un artist în vremea revoluției

Rosenthal: unul din puținele evenimente culturale ale unui muzeu de stat, sponsorizate cu fonduri private, expoziția aniversară, ce marchează 200 de ani de la nașterea artistului, este cea mai completă expoziție “Constantin Daniel Rosenthal”, realizată până in prezent.
Expoziția  reunește 24 de lucrări aflate în patrimoniul MNAR, la care se adaugă 8 portrete sosite de la muzee din București și din țară, precum și dintr-o colecție particulară.
Albumul care însoțește expoziția reunește toate lucrările artistului ce au putut fi identificate în țară și în străinătate, în colecții muzeale și particulare, unele necunoscute și nepublicate până astăzi.
Catalogul include și toate scrisorile cunoscute până acum, păstrate în arhive din România, la Biblioteca Academiei Române și Biblioteca Națională , pe care artistul revoluționar C.D. Rosenthal i le-a adresat prietenului său C.A. Rosetti, împreună cu o scrisoare către doctorul Adolf Grünau.
Multe dintre aceste scrisori au fost descifrate și traduse în premieră cu această ocazie, iar publicarea lor integrală dezvăluie o lume și un stil de viață aproape pierdute pentru omul secolului XXI.

Making-of expoziție “Constantin Daniel Rosenthal. Un artist în vremea revoluției”

Vernisaj “Constantin Daniel Rosenthal. Un artist în vremea revoluției”

Sprijină MNAR, distribuie pe social media:
fb-share-icon